17. týden 2024: výhra nad FK Znojmo a remíza se Zastávkou B

Před utkáním s družstvem FK Znojmo jsme si nemohli nevzpomenout, jak těžké bylo utkání na jejich hřišti na podzim. Tehdy jsme si za nejtěsnější výhru 1:0 odvezli všechny body a taky jednu červenou kartu. Jak je soupeř ze Znojma nebezpečný se naplno projevilo už v první půli. Jejich styl našemu pojetí hry vůbec neseděl a nedařilo se nám najít na něj účinný recept. I když jsme se ujali vedení pohotovou dorážkou Filipa Černého už ve 12 minutě, nepříjemný styl hry soupeře plný důrazu a osobních soubojů na hraně pravidel přinesl výraznou chybu před naší brankou a jen dva famózní zákroky Romana v brance zabránily vyrovnání. Po půl hodině hry už nešťastný zákrok v našem pokutovém území (i když notně přihraný) znamenal nařízenou penaltu, proti které neměl Roman šanci. Do poločasu pokračoval boj o každý metr bez vážnějších šancí. Do druhé půle jsme prostřídali a porada o přestávce přinesla výraznou změnu obrazu hry. Najednou byli naši borci u všech míčů dřív a protihráčům nedávali příliš mnoho prostoru na rozehrávku. Taky obrana se zpevnila a výsledkem našeho úsilí byla v 53 minutě druhá branka po přesné střele zpoza šestnáctky Patrika Šnyrcha. O dvě minuty později znovu zaúřadovala přesná levačka Patrika a rázem bylo 3:1. Soupeř se ale nevzdal, nicméně jeho výkon nestačil na naši už poměrně uvolněnou hru, kdy se nám dařilo mnohem víc než v první půli. Poslední akcí nakonec celkem povedeného utkání byla opět přesná střela zpoza šestnáctky, tentokrát v podání Petra Königa – 4:1.
Béčko mužů přivítalo rovněž béčko Čechie Zastávka a počátek utkání se našim borcům příliš nevyvedl. Dvě chyby v obraně během první půlhodiny krátce po sobě a bylo to 0:2. Ještě do poločasu se ale podařilo kapitánovi Václavu Szotkowskému snížit na 1:2 a těsně před poločasem srovnal na 2:2 Filip Sedláček. Druhá půle začala mnohem lépe a po nedovoleném zákroku v pokutovém území proměnil nařízený pokutový kop s jistotou Patrik Oulehla. Pokutový kop byl odpískán i proti našemu týmu, ale Jonáš v brance předvedl výborný zákrok a exekutorovi skórovat nedovolil. Bohužel pár minut před koncem soupeř využil zaváhání naší obrany a srovnal na konečných 3:3.
Starší žáci jako již tradičně posíleni hráči mladších žáků předvedli 2 rozdílné poločasy. Během prvního předvedli kvalitní bojovný výkon plný osobních soubojů podpořený skvělým výkonem brankáře. Bohužel v druhém poločase dostali rychlou branku a následný vlastní gól hráče definitivně zlomil.
Mladší žáci „A“ si přivezli z Dolních Kounic porážku 6:1. Zápas se našim chlapcům nevydařil. Ale kluci se snažili jak mohli, bojovali až do konce, měli i několik šancí, ale soupeři byli rychlejší a taky tvrdší.
Mladší žáci B byli v utkání na hřišti Zbraslavi konečně odměněni za hru, kterou na jaře předvádějí a jsou opakovaně chváleni i trenéry soupeřů. Jasná převaha ve hře, plná pěkných kombinací a rychlých přechodů do útoku, znamenala zasloužené vítězství 3:0.
Starší přípravka I přes prohru 18:1 předvedla asi nejlepší výkon na jaře. Je třeba pochválit kluky z mladší přípravky, kteří taky nastoupili, nebáli se a hodně pomohli. Zlepšuje se obraz hry. Ještě přidat
důraz a ono to půjde.
Mladší přípravka odehrála utkání na umělé trávě v Ivančicích. Soupeřem jim byla mladší přípravka Ivančice B. „První půlka utkání nebyla z naší strany moc bojovná a soupeř se lehce prosazoval. Druhou půlku hráči zlepšili obranou i útočnou hru a nakonec utkání dovedli do těsného vítězného konce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *